Техническият директор Паоло Малдини и футболният Фредерик Масара напуснаха постовете си в "Милан", съобщиха медиите в Италия, цитирани от БТА. Раздялата идва малко повече от 24 часа след края на сезона в италианското първенство, в което "росонерите" завършиха на четвърто място.

Преди година те бяха шампиони след 11-годишна пауза. Успяха да се докопат до 4-ото и до квота за ШЛ, но това стана възможно единствено заради наложеното наказание с отнемане на точки на "Ювентус". Загубиха на полуфинал на най-престижния турнир от "Интер", както и всички местни финали - за Суперкупата и Купата на Италия.

Говори се, че и старши треньорът Стефано Пиоли е пътник, като фаворизиран да го замени е свободният Антонио Конте.

Според медии на Ботуша във вторник Малдини и Масара са имали среща с клубния президент Гери Кардинале относно политиката на клуба. Разговорът е преминал на висок тон и е било решено, че Малдини и Масара ще напуснат постовете си.

Паоло Малдини е една от най-големите легенди в богатата история на "Милан". Той бе дългогодишен капитан на клуба, като игра за първия отбор в продължение на 25 години между 1984-та и 2009 г.

В този период той спечели седем пъти титлата в Серия "А" и пет пъти Купата на европейските шампиони (по-късно Шампионска лига).

През 2018 г. той се завърна в клуба като директор по спортната стратегия, а година по-късно бе повишен в технически директор. Баща му Чезаре е легенда на "Милан", а неговият син Даниел, който в изминалия сезон се подвизаше в "Специя", също за кратко носи червено-черния екип.