ЦСКА-София подчини "Черно море" с 2:0 в Пазарджик в първия мач на двата тима от втората фаза на шампионата. Символичните домакини доминираха, но стигнаха до успеха в края на мача - Маурисио Гарсез откри в 79-ата, а в добавеното време Джонатан Линдсет удвои с помощта на рикошет и лоша вратарска намеса.

Двубоят се игра в Пазарджик, тъй като Апелативната комисия на БФС постанови вторият мач от наказанието на ЦСКА-София за мачове без публика да е на поне 50 км от София по посока на госта - и с фенове. 

"Червените" натиснаха още от първите минути. С гола се разминаха Гарсез, Дюкенз Назон, Марселино Кареасо (удари греда) и Мено Кох. 

След почивката "моряците" оцеляха при разбъркване на пред вратаря Иван Дюлгеров. 

При ново такова Гарсез се оказа най-находчив и зарадва огромна част от публиката на стадион "Георги Бенковски". 

В края на срещата варненци получиха пряк свободен удар на границата на пеналта, но Сула не уцели рамката. Така в добавеното време Линдсет удвои.

ЦСКА-София гостува на "Лудогорец" в интригуващ и може би решителен сблъсък в следващия кръг (в събота), а "Черно море" приема ЦСКА 1948. Варненци са на две точки от "Левски" в надпреварата за четвъртата позиция.

"Лудогорец" не сбърка и срещу "Локомотив" (Пловдив)

Малко по-късно и "Лудогорец" взе своето срещу пловдивския "Локомотив" - 1:0 в Разград с попадение на Тодор Неделев в 42-ата минута. Това бе първи гол на бившия играч на "Ботев" за новия му отбор - и той падна във вратата на "смърфовете".

Така шампионите остават лидери с точка повече от ЦСКА-София преди съботния сблъсък. Локо е на шестото място - на 5 т. от четвъртото, което може да даде квота за Европа.

"Лудогорец" пропусна да спечели по-убедително, но едва не допусна изравняване в 87-ата от единствения удар във вратата на гостите. Преди това съдията Волен Чинков първо даде, но после отмени дузпа за "орлите".