ЦСКА 1948 и "Левски" завършиха 2:2 в откриващия мач от първата шестица на втората фаза на първенството. Резултатът не е добър и за двата тима. "Сините" не успяха да победят "червените" и в третия им двубой този сезон.

Двубоят се игра на тежък терен в Бистрица, силно наводнен от дъжда - особено през първото полувреме. И премина при поделено надмощие.

Домакините откриха чрез Ивайло Чочев, който реализира с глава още във 2-ата минута. "Левски" натисна и направи няколко пропуска, преди Рикардиньо да изравни в 18-ата. Само 7 минути по-късно Уелтън направи обрата пълен - не без помощта и на вратаря Даниел Наумов. 

"Сините" можеха да решат всичко в 35-ата, когато Наумов сбърка отново и подари топката на Ивелин Попов, който напредна и стреля, но ударът му бе блокиран.

В тези минути ЦСКА 1948 на свой ред натисна своя опонент, като при поне три атаки изтърва да нанесе решителен удар и да изравни още до почивката.

Това стана в 48-ата чрез Первиз Умарбаев, който оползотвори хубава комбинация.

ЦСКА 1948 бе по-активният и търсещ победата отбор след почивката. Най-близо до гола бяха Чочев (ударът му бе избит от вратаря Пламен Андреев) и Елитон, който не уцели вратата от "втория етаж" с глава.

Въпреки че отстъпваше през втората част, "Левски" можеше да отмъкне трите точки. В последните секунди Илиян Стефанов не бе никак далеч да вкара трети гол от чиста позиция.

ЦСКА 1948 запази третото място, както и разликата от 5 точки пред четвъртия "Левски". "Сините" вече са с 2 т. пред "Черно море", който в понеделник гостува на ЦСКА-София в Пазарджик.