Руските пропагандисти изпаднаха в истерия заради предполагаемите украински удари с дронове срещу Кремъл в навечерието на 3 май, предаде агенция "Униан".

Първи сред тях бе най-популярният руски телевизионен водещ Владимир Соловьов, който определи събитието като "опит за убийство на Путин".

"Е, сега вече е възможно да разрушим "Банковая" (улица в Киев, на която се намира президентството)?, написа той в "Телеграм".

Впоследствие журналистът обяви, че "Зеленски е избягал във Финландия, за да избегне незабавната реакция". Подобно обвинение е комично - украинският държавен глава многократно посети горещи точки на фронта, докато Путин прекарва по-голямата част от времето си дълбоко в недрата на Кремъл.

Последва заплаха.

"Ако на Зеленски са били предоставени някакви гаранции за лична сигурност, за каквито говори бившият премиер на Израел, сега "укрофюрерът" може да забрави за тях", каза Соловьов.

Главната редакторка на RT Маргарита Симонян, както никога досега, беше сдържана.

"Може би сега ще започне наистина?", попита загадъчно тя.

Водещата на руската версия на "60 минути" Олга Скабеева публикува кадри от предполагаемия дрон над Кремъл и възкликна:

"Трудно е за вярване".

Журналистът Антон Красовски се замечта, че след тези атаки Русия може да се опита да убие Зеленски.

"Но това все още не е червена линия, нали? Все още не е достатъчно. Всичко е наред", добави саркастично той.

Някои пропагандисти, като Александър Коц, подходиха по-детайлно.

"Честно казано, не виждам особен смисъл дори да удряме "Банковая" или някоя друга важна тухлена сграда сега. Това сега е размахване на юмруци след битка. Тези, които ежедневно убиват жителите на Донецк. Те трябва да бъдат унищожени", написа той.

За финал ви оставяме със странната реакция на лице, което в пъти повече от изброените досега въздейства над войната в Украйна - шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин.

Бизнесменът заяви, че е абсолютно безразличен към вероятните атаки срещу Кремъл. Той се интересувал повече от боеприпасите, които руските командири не давали на наемниците му.

"Не мога да коментирам това явление по никакъв начин. Може би е било мълния. Основното за мен е да получа снаряди, за да напредна в Бахмут".