Бившият играч по американски футбол Джей Джей Уат и съпругата му Келия обявиха, че правят инвестиция в английския "Бърнли", който преди дни се завърна във Висшата лига, след като през м.г. изпадна във второто ниво.

Не се пояснява каква точно е инвестицията и под каква форма, но се предполага, че става въпрос за придобиване на акции. 

"Когато инвестираш в клуб, създаден през 1882 г., ти показваш уважение към историята и традициите. Разбираме, че инвестираме не само в отбора и мениджъра, а и в града и неговите жители", съобщави семейство Уат.

Клубният президент Алън Пейс заяви, че влизането на американците в клуба ще помогне за привличането на международна аудитория.

Джей Джей Уат три пъти бе обявяван най-добър дефанзивен играч в Националната футболна лига (НФЛ) и сигурен член в "Залата на славата". Като играч на "Хюстън Тексанс" и "Аризона Кардиналс" той бе страшилище за всеки един куотърбек в лигата, както и за всяко едно нападение като цяло.

През декември сложи край на кариерата си.

Келия е бивша състезателка по футбол ("сокър") на "Чикаго Ред Старс" от женската футболна лига в САЩ и в момента е свободен агент. Тя има и мачове за националния отбор на страната си, който е най-силният в света.

Тя ще опита да помогне на женския отбор на "Бърнли" - като консултант на този етап. Пред "Скай спортс" дамата заяви, че със съпруга й винаги са били футболни фенове, като у дома имат и спорове, тъй като тя подкрепя "Арсенал", а той - "Челси". През март двамата бяха на трибуните на стадиона на "Бърнли" при победата над "Уигън" с 3:0.

Уат и половинката му са поредните американци, които инвестират във футбола в Европа.