Бившата депутатка на ПП Лена Бориславова подозира, че опитът за атентат срещу Иван Гешев е инсцениран.

На профилната си страница във "Фейсбук" тя написа следното:

"По-добре не мога да изразя подозрението си, че нещо в този атентат не изглежда правдиво. П.С. Надявам се никой да не стига до толкова далеч, че да рискува живота на децата си. Но и взрив в тревата… Ред е на разследващите органи. Въпросите остават."

Към публикацията й бе прикачен поста на председателя на Българската газова асоциация Пламен Павлов. В него той пише:

"Да ме прости Господ за неверието. Но, как да повярвам за опит за атентат на организираната престъпност срещу главния прокурор, след инсценировката, предизвикала фалита на КТБ, за инсценировката довела до отстраняване кмета на Софийския район "Младост" Десислава Иванчева, в които Иван Гешев бе сценарист и главен изпълнител".

Павлов изразява неверие и заради "организираната от него натрапчива политическа кампания за изпиране на имиджа му в САЩ и ЕС и представянето му като борец срещу организираната престъпност, след публично оповестената афера "Жоси", след публично оповестената афера "Осемте джуджета", по които главният прокурор "ни чул, ни видял".

Според него няма значение "кой е сложил фойерверка, определен като взривно устройство пред кортежа Му, не ме интересува и къде ходи Той в почивните дни, ангажирайки НСО, не ме интересува и защо кортежът с Него е предприел пътуване, след като са получили информация за атентат, интересува ме само кога ще получим отговор за ролята на Гешев и Сие в овладяната от мафията държава".

"Има такъв народ" (ИТН) на Слави Трифонов и "Възраждане" на Костадин Костадинов са единствените парламентарни партии, които осъдиха обявения от прокуратурата като "терористичен акт" срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев по-рано в понеделник.

"Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление", написа лидерът на ИТН във "Фейсбук".

По думите му "такива актове поставят въпроса дали изобщо сме държава".

От пресцентъра на "Възраждане" разпространиха позиция, в която осъждат "извършения терористичен акт и настояваме за максимално бързо разследване, откриване на виновниците и наказания".