"Манчестър Сити" направи решителна крачка за защита на шампионската титла на Англия с 4:1 срещу "Арсенал" на "Етихад". Тимът на Пеп Гуардиола изостава вече само на две точки от лидера - 75 срещу 73, като има два мача по-малко.

И предвид доминацията си тази вечер е по-вероятно отново да финишира като №1. "Топчиите" ще изиграят още 5 двубоя, а "небесносините" - 7.

Кевин де Бройне откри в 7-ата минута, а в 45-ата Джон Стоунс удвои, като попадението бе зачетено с намеса на ВАР, тъй като бе вдигната засада. Де Бройне реално сложи край на интригата още в 54-ата.

Роб Холдинг намали в 86-ата, а Ерлинг Холанд също успя да се разпише в добавеното време, увеличавайки головия си актив като реализатор №1 в лигата.

"Манчестър Сити" не остави съмнение кой е властелинът на Премиър лийг още от първите минути. Домакините просто не даваха на съперниците си "да дишат". Бързо дойдоха първите голови възможности.

Холанд асистира на Де Бройне за първия гол. Нататък "Сити" продължи да държи инициативата, а "Арсенал" не можа да се опре, да притесни съперника си.

Логично падна вторият гол в края на първото полувреме, като това можеше да стане далеч по-рано, пропуск направи Холанд.

При ранното 3:0 след почивката стана пределно ясно кой ще спечели и оттук нататък ще има огромно предимство в битката за титлата. В края "артилеристите" все пак стигнаха до почетно попадение, като съперникът им доста бе намалил оборотите.

Стигна се до спречквания, а последен думата имаше Холанд, който прибави гол към двете си асистенции.

Почти по същото време "Ливърпул" обърна "Уест Хем" с 2:1 като гост и е само на 6 точки от четвъртото място, но пък заемащият го сега "Манчестър Юнайтед" също е с 2 срещи по-малко. 

А стремглавото пропадане на "Челси" няма спиране - 0:2 срещу "Брентфорд" в Лондон.