Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълнителният директор на Google Ерик Шмид смята, че интернет в сегашния му вид ще изчезне. В изявление пред Световния икономически форум в Давос, Швейцария, той очерта с мрачни краски бъдещето на световните дигитални връзки, пише технологичното издание CNet. 

На въпрос за бъдещето на глобалната мрежа, Шмид заявява:

"Аз ще отговоря много кратко - интернет ще изчезне. Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате", обясни той. "Това ще стане постоянна част от вашето присъствие."

Шефът на Google посочва, че се очаква нова вълна от "играчи" на технологичния пазар и преразпределяне на сферите на влияние. Шмид прогнозира още по-голям бум на смартфоните и таблетите, както и 3G (мобилния) интернет, за сметка на настолните компютри и локалните мрежи.

Той посочва още, че натоварването, което понасят цифровите трасета става все по-голямо, и ще са необходими значителни инвестии за разширяване на капацитета на глобалната мрежа. 

Подобни прогнози са правили и представители на други технологични гиганти като Microsoft и Yahoo. Според тях пазарът за мобилни устройства и комуникации ще има превес на този на стационарните устройства в близките няколко години. 

"В момента аз разглеждам този пазар като напълно отворен", коментира Ерик Шмид.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

описва човекът Матрицата

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.