Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител на семейството му, въпреки молбите за помилване, отправени от роднините и близките му, както и от активисти, предаде Ройтерс.

46-годишният Тангараджу Супиах е бил осъден за подбудителство за трафик на малко над 1 кг канабис през 2013 г, което е два пъти повече от прага за смъртно наказание в града-държава, която е известна със строгите си закони за наркотиците, уточнява БТА.

Кокила Анамалай, сингапурски правозащитник представляващ семейството, потвърди, че Супиах е бил екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилване в навечерието на екзекуцията.

Сингапурското правителство не отговори веднага на молбата за коментар.

Тази седмица британският милиардер Ричард Брансън, известен противник на смъртното наказание, заяви, че присъдата срещу Супиах не отговаря на стандартите за наказателна присъда, тъй като той дори не е бил близо до наркотиците, когато е бил арестуван.

В отговор на това правителството заяви, че Брансън разпространява лъжи и не уважава съдебната система на страната, като добави, че съдилищата са прекарали повече от три години в разглеждане на делото и твърденията на Брансън са "очевидно неверни".