Многофункционалната спортна зала, която ще бъде изградена в район „Слатина“, е перлата в короната на спортната програма на София, по която се изграждат и още четири съоръжения в „Люлин“, „Лозенец“ и „Горубляне“. Това обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. И добави, че гражданите ще имат възможност да ползват близо 200 часа седмично безплатно в петте обекта.

Спортната зала в „Слатина“ ще включва 2 баскетболни игрища на закрито, 4 игрища за скуош, 3 многофункционални игрища на открито, комбиниращи баскетбол, волейбол и футбол, модерна фитнес зала, няколко по-малки зали за други спортове – обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес.

„Гарантирани са 20 часа седмично за безплатното ползване на залата от ученици и граждани, а близо 100 часа седмично ще бъде безплатното ползване на многофункционалното игрище“, каза още Георгиев.

Спортното съоръжение ще бъде построено върху 6702 кв. м. разгъната общинска площ, а инвестицията, която от Баскетболния клуб „Буба баскет“ ще направят, след спечелен конкурс, е в размер на над 13 млн. лева с ДДС.

Срокът за право на строеж е до 30 години, като след изтичането му, залата става изцяло собственост на Столичната община.