"Лудогорец" записа поредно слабо представяне, довело този път до загуба от "Пирин" (Благоевград) насред Разград - 0:1 от 22-ия кръг на Първа лига. След мача се чуха възгласи "оставка" от камерната публика на стадион "Хювефарма арена" и е трудно да се повярва, че Анте Шимунджа ще запази поста си още дълго.

"Орлите" не само не се възползваха от равенството 1:1 на ЦСКА-София вчера, а и изостават вече на 4 точки, макар че до края има много мачове, че и втора фаза.

"Пирин" се бори за оцеляване както в Първа лига (има 16 т., с колкото е и "Хебър", а последният "Спартак" Варна е с 12), така и като клуб след оттеглянето на основния си спонсор. 

Дебют за шампионите направи привлеченият в началото на седмицата Тодор Неделев (горе), но няма да го запомни с добро.

Победният гол вкара Преслав Йорданов от дузпа в 45-ата минута. 

Факт е, че гостите предимно се бранеха храбро (в края на срещата пропуснаха чисто положение за 2:0), "Лудогорец" направи много атаки, отправи много удари, пропусна и положения, но е далеч от добрите си дни. Получи 10-минутно добавено време, в което не стигна до почти нищо като голови възможности.

Силен мач напради вратарят на "орлетата" Максим Ковальов. А тимът от Разград записа три поредни мача без победа за 10 дни - Лигата на конференциите и Първа лига .