Тодор Неделев подписа договор с "Лудогорец" часове преди затварянето на зимния трансферен период в българския футбол, съобщи за БТА близък до играча. За преговорите между двата клуба, както и със звездата, се заговори по-рано днес.

Неделев ще заиграе на "Хювефарма арена" с трансфер от "Ботев" (Пловдив), след като разградчани се разбраха с "жълто-черните" за цената на звездата. 30-годишният полузащитник парафира в София личния си контракт, като според неофициална информация ще получава 40 хиляди евро месечно.

Халфът имаше договор с "канарчетата" до края на сезона. Може би това е причината да го продадат, в противен случай рискуваха да не вземат нищо.

Полузащитникът, който е юноша на "Ботев", има 10 сезона с екипа на родния си клуб с 289 мача, 84 гола и 89 асистенции. В кариерата си той е играл и в германския "Майнц 05" от лятото на 2014-а до януари 2016 г.

"Ботев (Пловдив) също опитва да осъществи входящ трансфер. "Жълто-черните" ще се подсилят с чуждестранен нападател, като се очаква той да подпише в близките часове. 

Тодор Неделев месеци наред лекуваше травма в главата след тежката катастрофа с автобус на националите в Грузия през миналата година. Той се завърна в редиците на "жълто-черните" при подновяването на първенството. Не игра през целия есенен дял.

В миналото поне на два пъти преговори за Неделев водеше ЦСКА-София. Той твърдеше доскоро, че се надява на нов опит в чужбина, след като преди време не успя да разгърне потенциала си в "Майнц".