“Левски” и “Лудогорец” напраниха 0:0 в последния мач от 21-вия кръг на Първа лига, игран на ст. “Георги Аспарухов”.

“Сините” натрупаха 11 мача без победа за първенство, което се случва за първи път историята им. Станимир Стоилов стана пословичен с това, че оправдаваше лошите резултати тази футболна пролет с лошите терени. Днес на отопляващата се трева на “Герена” (давана от него за пример) тимът му се представи по-добре, но не достатъчно, че да надвие шампиона, който също не показа най-доброто.

Малко преди първия съдийски сигнал стана ясно, че “орлите” са привлекли Тодор Неделев от “Ботев” (Пловдив).

“Лудогорец” остана на 3 точки зад лидера ЦСКА-София. “Левски” е седми с 32 т. - на три от шестия “Славия”.

Домакините започнаха по-напористо и установиха натиск. Голови положения нямаше и пред двете врати, освен центрирания - най-вече пред Серджио Пад. “Левски” наложи преса, така пречеше на “Лудогорец” да изнася топката и да връзва игра.

В 41-ата минута при бърза контраатака Игор Тиаго с едно докосване изведе Кирил Десподов отдясно, но футболист №1 на България стреля покрай десния стълб на Пламен Андреев.

Това бе най-чистото положение през първото полувреме. А в 45-ата минута Игор Тиаго получи топката от Десподов и стреля отблизо с левия крак покрай десния стълб.

Втората част започна с атаки и към двете врати. Първо Десподов се озова зад защитата, но прехвърли вратата. Веднага след това Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в крак на защитник на “Лудогорец” топката излезе в корнер.

В 76-ата минута Уелтън центрира и влезлият като смяна за домакините Илиян Стефанов стреля с глава, но защитник на гостите изби топката. Две минути преди края на редовното време Гонсалвеш от гостите опита акробатичен удар, но Андреев хвана топката.

В последните минути “Лудогорец” упражни натиск, но най-чистото положение бе пред “Левски”, като Цунами стреля, а Марин Петков не успя да засече отблизо.