40 минути.

Точно толкова разделиха "Продължаваме промяната" и "Демократична България" от още един малък партньор - земеделците на Анастасия Мозер.

Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия, отказала вписването на "Обединени земеделци", чийто почетен председател е Мозер, към новото обединение.

Вече регистрираните за вота коалиции имаха време до 25 февруари включително да правят промени в състава си - в случая земеделците е трябвало да се присъединят към ПП-ДБ. Крайният срок бе 17 ч. - описан и в хронограмата на ЦИК.

"На 25 февруари 2023 г. в 17:40 часа в Централната избирателна комисия е постъпило заявление от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, подписано от представляващите коалицията Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, подадено от пълномощника Мартин Бъбаров, с което е заявена за регистрация промяна в състава на коалицията, изразяваща се в присъединяване на политическа партия "Обединени земеделци".

Хронограма на Централната избирателна комисия и т. 46 на Решение № 1595-НС от 6 февруари 2023 г. е определен краен срок за подаване на документите за извършване на промени в състава на коалиция, а именно 17.00 ч. на 25.02.2023 г.

"Документите са постъпили след изтичането на този срок, за което приносителят изрично е уведомен", посочват обаче от ЦИК.

С други думи - пълномощникът е закъснял с 40 минути да впише земеделците в обединението.