Нито един английски отбор не спечели в първите осминафинали на Шампионската лига и това е един от основните изводи, след като кръгът бе затворен снощи.

"Манчестър Сити" направи 1:1 като гост на "РБ Лайпциг", остава фаворит за продължаване, предвид и това, че реваншът на 14 март е на Албиона. Но има и от какво да се притеснява.

Ден по-рано "Ливърпул" бе разбит от "Реал" (Мадрид) с 2:5, докато "Челси" и "Тотнъм" записаха загуби с по 0:1 като гости през миналата седмица.

"Сити" доминираше преди почивката срещу "Лайпциг". Риад Марез откри в 27-ата минута, а малко след това много активният Джак Грийлиш направи пропуск. Родри също имаше възможност да отбележи - в две ситуации.

През второто полувреме домакините постепенно успяха да променят игровото си поведение и да притиснат своя противник. Хендрикс бе близо до гола. Както и Андре Силва. В 70-ата логичното се случи - нашумелият хърватин Йошко Гвардиол изравни с глава.

"Лайпциг" си повярва и заигра още по-динамично. В няколко ситуации пред вратата на английския шампион бе горещо, но гол не падна.

В другия осминафинал "Интер" измъкна 1:0 от "Порто" на "Сан Сиро" с гол на влезлия от скамейката Ромелу Лукаку в 86-ата. Малко преди това Отавио от португалския тим получи червен картон.

И тук спорът остава отворен, "интеристите" имаха трудни минути преди да отбележат. Силен мач направи вратарят им Андре Онана, който ги спаси.