Шестима са задържаните вече по случая с мъртвите мигранти, открити в изоставен камион край село Локорско в петък.

Това съобщи за бТВ Христо Кръстев, зам. градски прокурор на София. Четирима от тях са били арестувани в област Бургас и трябва да бъдат конвоирани до София. Друга двама са задържани на територията на столицата. За момента всички са с мярка за неотклонение от 24 часа.

Продължава да се изяснява кой каква роля е играл в трафика на 52-мата незаконни мигранти, превозвани в нечовешки условия в камиона, при които умират задушени 18 от тях. Сред жертвите има и малко дете.

Полицаи и следователи претърсваха различни адреси през изминалата нощ в цялата страна. През изминалата нощ имаше операции на полицията и следователи в различни части на страната. Все още е ясно кой е карал камиона. Собственикът на камиона е формално такъв, установява се кой стой зад него, казаха още разследващите.

Част от отведените от полицията имат криминални регистрации за различни видове престъпления, обясни по-рано директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков.

"Това са лица, за които има достатъчно основание да смятаме, че имат съпричастност към деянието във връзка с каналджийската дейност. Едно от лицата е с няколко досъдебни производства."

Очаква се през днешния ден претърсванията на различни адреси в страната да продължат.

От "Пирогов" съобщиха, че нощта за пострадалите мигранти, настанени в лечебното заведение, е преминала спокойно, информира БНР.

Под наблюдение остават двама мъже. Подобрява се състоянието на други четири мъже заедно с едно непълнолетно момче, които са настанени в токсикологията на спешната болница.

Общо 34-ма души, открити в камиона, са настанени в болници в столицата, сред които освен "Пирогов" са "Св. Анна", Военномедицинска академия, в ИСУЛ, в "Токуда" и в МВР болница.