Децата на видни руски служители, които остро критикуват Запада и публично подкрепят войната, редовно почиват в чужбина, включително в страни от НАТО, установи The Insider, след като проучи профилите им в социалните мрежи.

Дъщерята на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, който твърди, че "блокът на НАТО води хибридна война срещу Русия", наскоро е пътувала до Турция, Италия, Гърция, посетила е и Бали, където е отседнала в хотел, струващ $500 на стая, Сейшелските острови и Обединените арабски емирства. The Insider отбелязва, че Вероника Наришкина, както и други членове на семейството на шефа на Службата за външно разузнаване, все още не е в санкционния списък.

Владимир Джабаров е член на Съвета на федерацията, пенсиониран генерал-майор от ФСБ и бивш ръководител на службата за икономическа сигурност на специалните служби, който обвини руската опозиция в сътрудничество с американските разузнавателни служби. Синът му Александър пътува из Калифорния през лятото на 2021 г., посещавайки Сан Франциско и Лос Анджелис. След началото на войната в Украйна Александър Джабаров посещава Швеция, Норвегия и Турция.

След началото на войната снахата на председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко почива на вила в Италия, а снахата на заместник-председателя на Държавната дума Александър Жуков - на гръцкия остров Миконос.

Дъщерята на руския министър на отбраната Сергей Шойгу Ксения прекара новогодишните празници, в разгара на най-ожесточените боеве в Донецка област, в Дубай. Редакторите на The Insider откриха хотела, в който тя е отседнала със съпруга си, и разбраха, че ваканцията е трябвало да струва на двойката поне 500 хиляди рубли (над 13 000 лв.).