Възникна нов проблем с е-билетите за столичния транспорт - валидаторите на е-билети източват суми от електронните порфейли (виртуални карти), инсталирани в мобилни устройства на пътниците. 

Виртуалните трансакции са възможни за малки суми - цената на едно билетче (1.60 лв.), без да се иска потвърждение от собственика на мобилния портфейл. Това може да се случи, например, ако човекът си носи мобилния телефон в джоба и се доближи до устройството за валидиране на билет. 

На сайта на Центъра за градска мобилност се съобщава за този проблем:

"Ако сте закупили дигитален превозен документ (MPass), който изисква валидация чрез разчитане на QR-код, а в същото време на мобилното ви устройство има електронен портфейл (виртуална карта), трябва да се уверите, че същият е затворен (неактивен). В противен случай, валидаторът може да таксува виртуалната ви карта вместо QR-кода на дигиталния превозен документ."

Както посочва "Сега", това предупреждение е поставено в средата на материала "Нови превозни документи" в сайта на ЦГМ, където ползващите столичния градски транспорт не са длъжни да влизат и да четат. Доста по-сполучливо щеше да се получи на ЦГМ, ако бе поставил подобно предупреждение на самите валидатори (които са задължителни за всички пътуващи под страх от глоба 3 лв.). 

От 1 януари Столична община даде началото на най-мащабната реформа с превозните документи за градския транспорт, но и до днес продължават да изскачат недомислици в новата система.