Екипът на Алексей Навални публикува разследване за семейството на руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов, според което той и съпругата му Светлана са похарчили над милион евро за почивки, наемане на вили и яхти, покупки на бижута и дрехи, предаде руската версия на "Свободна Европа". 

Личните сметки на Светлана били платени от фирма, ангажирана с възстановяването на разрушения украински град Мариупол.

Според сътрудници на Навални, които са проучили постъпилия при тях архив на имейла на Светлана Иванова, към 2018 г. семейството на заместник-министъра на отбраната на Русия похарчило най-малко 850 хиляди евро само за наемане на вили във френския курорт Сен Тропе. През същата 2018 г. Тимур Иванов празнувал със Светлана рождения си ден в Истанбул - тази екскурзия струвала 178 хиляди евро.

По-рано Иванови закупили "Ролс-Ройс" на стойност 120 000 евро, който реставрирали за 75 000 евро. Екипът на Навални отбелязва, че официално декларираният годишен доход на Иванови е почти пет пъти по-малък от тази покупка.

Отделно се отбелязва, че много от сметките на Светлана Иванова - например за закупуване на бижута - са платени от фирми, свързани с компанията "Олимпситистрой", която изгражда жилищни сгради в Мариупол.

Тимур Иванов е заместник-министър на отбраната на Русия от 2016 г. Преди това той работи четири години под ръководството на Сергей Шойгу в администрацията на Московска област.

През октомври тази година Европейският съюз наложи санкции на зам.-министъра на отбраната. След това Иванов подаде молба за развод със съпругата си, но екипът на Навални твърди, че истинската му цел е да й помогне да заобиколи санкциите.