Карим Бензема обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на Франция.

Той обяви това ден, след като Франция загуби световната си титла, след като драматично загуби на финала от Аржентина в Катар.

Носителят на "Златната топка" за тази година не успя да помогне на отбора - получи контузия на бедрото и отпадна от състава часове преди откриването на Мондиала.

"Аз направих усилията и грешките, които трябваше да направя, за да бъда там, където съм днес и съм горд с това! Аз написах моята история, а нашата история приключва", написа футболистът на "Реал" (Мадрид) в профила си в Туитър. 

Бензема се възстанови по време на Световното и започна усилени тренировки, като се спекулираше, че неговото място във Франция се пази, още повече, че не бе привлечен заместник не неговото място и отборът на Дидие Дешан остана с 25 души. Твърдеше се, че се готви за финала, като дори игра в контрола на "Реал".

Селекционерът Дидие Дешан няколко пъти отказа да отговаря на въпроси дали е възможно Бензема да се върне в отбора. Така само подхранваше спекулациите. Ден преди финала той все пак каза, че няма как контузен играч да се върне в тима.

Същевременно футболистът публикува своя снимка с текст "Не ми пука". Това предизвика информации, че Бензема и Дешан са се скарали, тъй като треньорът е отказал да върне голямата си звезда и лидер на атаката. 

В събота Карим Бензема отказа и да бъде част от официалната делегация на Франция за финала, водена от президента Еманюел Макрон.

Таранът обяви раздялата си с "петлите" на връх рождения си ден - днес той навърши 35 години.

Чака се коментар от Дешан и Френската футболна федерация.