Ядосани строители нахлули с чукове и лостове в къща в Лом, в която извършвали ремонт и изпотрошили направеното от тях.

Пред бТВ 78-годишният собственик Мито Митов показва щетите в дома си, кото се разпростират на цели два етажа.

Ясно се виждат разкъртени врати, фини шпакловки, компрометирани ръбове, ламинат и пр.

Тримата майстори влезли в къщата, която ремонтирали, посред бял ден с лостове и чукове и започнали да громят. Според потърпевшия злощастен "инвеститор", те поискали пари и заплашили, че ако не ги получат, ще започнат да трошат.

Митов твърди, че се пазарил да изчака да довършат работата си и чак след това да им плати. Той казва, че от 16 500 лева, които му поискали за ремонта, им бил дал вече 15 000 лева.

След това обаче пишман майсторите му поискали още 7000 лева допълнителната работа, която извършили и която според него се изразява в "боядисване на таван".

Когато очевидно не се разбрали за "анекса" към договора, удряли с чук плочките в банята, които по-рано били наредили. Сега всичко трябва да се изкърти и да се направи наново, твърди домакинът. Той обаче не казва - въпреки значителната сума, дали има сключен законен договор черно на бяло.

Людмил Ангелов, приятел на собственика на къщата, също станал свидетел на разрушителните действия на майсторите. По-рано един от тях му помогнал за окачен таван в неговия дом.

Мито Митов вече е подал сигнал в полицията, а срещу майсторите е образувано досъдебно производство за увреждане на чуждо имущество. Собственикът на къщата казва, че ще води и дело.