Мароко постигна една от големите победи в цялата си история - 2:0 срещу Белгия в мач от гр. F на Световното. Африканците събраха четири точки (след равния с другия фаворит в карето Хърватия) и поставиха "червените дяволи" в трудна ситуация.

Днес обаче нямаше нищо дяволито в играта на белгийците, които във втори пореден мач разочароваха. И ако се измъкнаха срещу Канада (1:0), този път бяха наказани от отбор, който знаеше как да ги победи.

Алделхамид Сабири откри в 73-тата минута от пряк свободен удар. Той центрира остро, а негов съотборник попречи на Тибо Куртоа, който не реагира по най-добрия начин. 

При аналогична ситуация гол на мароканците не бе зачетен в края на първото полувреме - заради засада. Ясно бе, че тимът имаше план да изпълнява при фаул по този начин и на втората ситуация стратегията сработи.

В 90-ата минута Закари Абуклал удвои ефектно при контра, засичайки пас на звездата Хаким Зиеш.

В останалата част от мача Белгия имаше проблеми да се справи с организираната и задружна игра на Мароко. Бронзовите медалисти от руския Мондиал така и не създадоха чиста голова възможност. Те бяха анемични в атака.

Обратно, мароканците доведоха плана си успешен докрай, след като двубоят вървеше за тях. Те се чувстваха като у дома си - почти целият стадион бе пълен с техни фенове, които вдигнаха много шум и помогнаха за триумфа.

В последните мачове Белгия играе с Хърватия, а Мароко среща Канада.

Хърватия даде урок на "кленовите листа", показа, че не е за отписване

Андрей Крамарич вкара два гола, а Хърватия победи с 4:1 Канада във втори мач от група F. Така вицешампионите се изкачиха на първо място в класирането при равенство в точките с втория Мароко и една повече от Белгия.

Алфонсо Дейвис вкара първия гол в историята на Канада на Световни първенства още във втората минута на мача на "Халифа Интернешънъл Стейдиъм" в Ал-Раян. Той е най-бързият на финалите досега. 

До този момент Канада не беше вкарвала на Мондиали. При единственото си участие през 1986 г. отборът загуби срещу СССР, Франция и Унгария без да се разпише.

"Ватрените" стигнаха до бърз обрат с попадения на Крамарич и Марко Ливая. След почивката канадците опитаха да живнат и създадоха работа на вратаря Ливакович. Крамарич обаче бързо елиминира каквато и да било интрига, а младокът Ловро Майер добави четвърти гол.

Така в групата стана сложно за Белгия, на която предстои сблъсък с Хърватия.