Международната общност не е справедлива към Катар, заяви босът на Пари Сен Жермен - Насер Ал Хелайфи, който е и един от най-влиятелните членове на Организационния комитет на Мондиал 2022.

"Правим най-доброто, на което сме способни. Ние сме добри хора и се отнасяме именно така към останалите. Боли ме да чувам толкова негативни неща и смятам, че това е нечестно и несправедливо. Хората трябва да посетят Катар и тогава ще разберат що за хора сме. Признавам обаче, че и ние не сме перфектни", каза Ал Хелайфи в интервю за радио Talksport, цитиран от ДПА.

Катар е най-силно критикуван заради нарушаването на човешките права и най-вече тези на мигрантите, които работеха по строежите на стадионите и по непотвърдени данни хиляди намериха своята смърт в страната. Хомосексуалните отношения пък са криминализирани със закон.

"Както каза нашият емир, всеки е добре дошъл в Катар. Страната е с отворени врати, а хората са с открити сърца. Толкова се радваме, че ще имаме много гости. Чакахме 12 години да покажем на света истината за нашата страна и нашите хора. Ние сме гостоприемна нация", добави той.

Днес на Световното

В днешния ден в първия мач на последния си Мондиал ще излезе Лео Меси - Аржентина среща Саудитска Арабия (група С), при това още от 12 часа наше време. 

От 15 часа играят Дания и Тунис (гр. D), а от 18 ч. Мексико и Полша (гр. С). Програмата за деня приключва със световните шампиони от Франция, чийто първи опонент е Австралия (гр. D).