"Вие чувате ли се какво говорите"?

Това заяви с нетърпящ възражение тон шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на предаването "Лице в лице" на бТВ. Репликата на Атанасова бе насочена към водещата Цветанка Ризова.

Така Атанасова се показа като достоен продължител на делото на лидера си Бойко Борисов, който има навика да обижда журналистите с цветисти определения - например "мисирки", и да им се кара.

Повод за репликата на Атанасова стана въпрос - защо в ГЕРБ нямат доверие на машините за гласуване, след като те са купени по време на тяхното управление. Атанасова изтъкна, че тези машини са избрани от ЦИК.

На допълнителен въпрос, че по това време ГЕРБ е имала най-много представители в комисията Атанасова прибягна до любимото оправдание - че ЦИК е независим държавен орган. Този орган обаче се избира от парламента и неговите членове са номинирани от партиите.

"Вие чувате ли се каккво говорите?! В независим държавен орган? Смятате, че ние трябва да кажем каво ще прави? Член 1 отдавна отпадна. Моля ви, това не е сериозно", каза Атанасова.

Иначе Атанасова повтори всички аргументи срещу "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които са против връщането на хартиената бюлетина. Тя нарече тези две партии "коалиция вълшебна флашка" (като контра на споменаването на новата "хартиена коалиция" -ГЕРБ, БСП и ДПС, б.р.)

Според нея било странно защо тази тема се оказала най-важната за тях при толкова много кризи.

Нямаше отговор обаче защо ГЕРБ, БСП и ДПС повдигнаха тази тема и вложиха най-много усилия именно за връщането на хартиената бюлетина, а не за решаването на въпросните кризи.

Атанасова си позволи още веднъж да отправя критични реплики към водещата. На въпрос защо този законопроект не бъде изтеглен, за да се обсъди на спокойствие и да не се спира работата по решаването на другите кризи, тя заяви:

"Вие много ме изненадвате с въпросите си днес."

И изтъкна, че ГЕРБ не е вносител на този законопроект. Депутатите от ГЕРБ обаче подкрепиха тези промени на заседание на правната комисия, което продължи 18 часа посред нощ, ръководено от председателя й Радомир Чолаков, също от ГЕРБ.