Депутатката от "Има такъв народ"  Виктория Василева напуска Народното събрание. Това потвърди самата тя пред журналисти в парламента.

Василева обясни, че колегите ѝ са били запознати с решението ѝ да се откаже от задълженията си като депутат, в момента, в който приключи ангажиментите си в това Народно събрание.

"Най-вероятно някой е избързал с информацията преди действията ми, но много скоро ще се уверите в това", коментира лаконично Василева.

Тя не обяви в кой ден точно ще подададе заявление за напускане на 47-я парламент, но потвърди, че това ще се случи следващата седмица.

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов не пожела да коментира новината пред журналисти.

Виктория Василева стана депутат от благоевградския избирателен район. На нейно място се очаква да влезе Анита Коцелова. Според информация на Българското национално радио (БНР) Коцелова е била зам.-областен управител на Благоевград, но е била освободена преди около три седмици, на 10 юни. Анита Коцелова е била депутат и в предходното 46-то Народно събрание, продължило само три месеца.

Преди дни енергийният експерт Иван Хиновски също обяви, че напуска "Има такъв народ". Той беше депутат в предишното 46-о Народно събрание и досега отговаряше за политиката на партията на Слави Трифонов в енергетиката.

Към момента парламентарната група на "Има такъв народ" напуснаха 6 депутати, заедно със спортния министър в оставка Радостин Василев. Това са Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Кирил Симеонов.