"Във всяко едно от нивата на настилката на автомагистрала “Тракия” има вложени некачествени материали. Има много неща, които не трябва да се намират там."

Това коментира служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в събота от Благоевград.

По-рано беше оповестено, че десетки сантиметри от настилката на "Тракия" липсват.

Той отказа подробности за това какво са показали анализите на взетите проби от настилката на магистралата. Резултатите са готови и ще бъдат представени в следващите дни, каза само Демерджиев.

Според него след взетите мерки след случая с гонитбата на автобус с незаконни мигранти, при която загинаха двама полиция в Бургас е настъпила коренна промяна. 

“Резултатите от проверката са изключително неприятни, но има коренна промяна в много отношения - на тактиката, на действия,  има нови КПП-та, сериозно обучение. От повече от месец не е влизал автомобил с мигранти през Бургас”, посочи Демерджиев.

“Жалко, че платихме изключително висока цена”, добави той. 

След образуваните 44 дисциплинарни производства за полицаи, покровителствали Георги Семерджиев, “случаят е приключен”. “В следващите дни очакваме да приключат всички производства. Ние координираме този процес и няма да позволим да продължи твърде дълго”, каза вътрешният министър.

Отстраненият директор на полицията в Кюстендил (за нерегламентирани срещи с бившите министри и сега депутати от ГЕРБ Христо Терзийски и Младен Маринов-бел. ред.) е понижен, няма качества да бъде директор, каза още Демерджиев