"Левски" и ЦСКА 1948 направиха 0:0 в най-интригуващия мач от 16-ия кръг на Първа лига.

Пред почти пълните трибуни на стадион "Георги Аспарухов" двата отбора изиграха грозен мач с много единоборства и грешки. Гостите бяха близо до гол в края на първото полувреме, когато се задържаха продължително в половината на своя съперник.

След почивката "сините" направиха пропуски, Филип Кръстев удари греда. "Левски" не спечели четвърти пореден мач, тимът остана шести с 27 точки. ЦСКА 1948 е трети с 32 т., колкото има и вторият "Лудогорец", но разградчани са с три мача по-малко.

За нелицеприятната картина на "Герена" помогна и съдията Георги Гинчев, който не се справи.

Още в 7-а минута гостите имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Ивайло Чочев, но реферът подмина ситуация, при която голмайсторът на Първа лига бе задържан за рамото.

В 21-а минута Станимир Стоилов направи принудителна промяна, след като Илиян Стефанов се контузи и на негово място в игра се появи Марин Петков.

Играчите на Любослав Пенев имаха повече ситуации преди почивката - Ивайло Чочев не успя да вкара с глава отблизо, а в самия край на първата част вратарят Пламен Андреев спаси удари на Елитон и Евгений Сердюк.

"Левски" вдигна оборотите след почивката, наложи териториално превъзходство и започна да притеснява съперника си. В 60-ата Роналдо се озова на добра позиция, но стреля в аут.

В 62-а минута гредата спаси вратата на ЦСКА 1948 след удар на Филип Кръстев. Три минути по-късно "Левски" отново пропусна отлична възможност - изстрел на Роналдо бе блокиран от Джонатан, а след това и Георги Миланов не успя да намери целта.

Гостите, които едва-едва излизаха от половината си и трудно си подаваха топката, отвърнаха с пробив на Радослав Кирилов, който навлезе в наказателното поле, но стреля право в ръцете на вратаря Андреев.