"Левски" и "Локомотив" (Пловдив) направиха 1:1 на "Герена" в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Домакините бяха по-близо до трите точки - както заради това, че откриха резултата, така и заради няколко пропусна, които направиха. 

"Сините" вече в трети пореден мач не успяха да спечелят. Те са пети на 5 точки от лидера ЦСКА-София, като и двата тима са с по два мача по-малко. Локо (Пловдив) е четвърти с три точки повече от "Левски".

Тимът на Станимир Стоилов откри резултата още при първата си възможност пред вратата на гостите. Филип Кръстев центрира отдясно от пряк свободен удар на задна греда на Хосе Кордоба, който върна топката към другия ъгъл на вратата, където Ивелин Попов бе непокрит и с глава порази мрежата.

"Черно-белите" имаха възможност веднага да излавнят, но удар на Матеус Дуарте рикошира в главата на защитник на "сините" и излезе в корнер.

В 41-ата минута Уелтън центрира на непокритият Филип Кръстев, който уцели вратаря на гостите с глава. Веднага след това Роналдо направи голям пропуск за "сините". Той бе изведен от Ивелин Попов сам срещу вратаря на гостите и се опита да прокара топката покрай него, но Хоркаш изби с крак в корнер.

Втората част започна с опасни пробиви на Уелтън по лявото крило на "синята" атака, като при първия малко не остана на Роналдо да засече топката във вратата. "Локомотив" отговори с пропуск на Бабакар Дион, чийто удар бе спасен от Пламен Андреев.

Уелтън направи поредния пропуск за "Левски", като стреля с левия крак високо над вратата.

В 76-ата минута Матеус Дуарте от гостите напредна отдясно и подаде успоредно на линията на наказателното поле, като защитниците на Левски се разминаха с топката, която достигна до резервата Джовани. С удар без подготовка той изравни, като кълбото рикошира в Андреев.

Още в следващата атака Роналдо имаше възможност отново да изведе отбора си напред, но от същата позиция като Джовани стреля над вратата.

Равенства в останалите мачове от кръга дотук

Останалите мачове от кръга дотук, след които и варненско дерби, завършиха наравно. Битката за Варна се завърна след много време, но "Спартак" и "Черно море" не успяха да си вкарат - 0:0.

"Славия" и ЦСКА 1948 завършиха 1:1, като и в двете врати се разписа Ивайло Чочев. 1:0 за гостите и 1:1 с автогол.

А в петък "Алда" и столичния "Локомотив" водиха интересна битка за 2:2 в Кърджали. 

В неделя ЦСКА-София гостува във Враца, "Лудогорец" приема "Ботев" (Пловдив).