Новият шампионат в Първа лига започва в началото на идния месец с мача ЦСКА 1948 - "Левски", отреди тегленият днес жребий. Откриващият кръг е на 8-10 юли (петък неделя).

Наскоро за старши треньор на създанения през 2016 г. клуб бе назначен Любослав Пенев, който отново се изправя срещу "сините". Това се очертава да е най-интересният сблъсък в първия рунд, поне като предварителна интрига.

Ето двойките

“Локомотив” (София) - “Черно море” (Варна)
ЦСКА-София - “Арда” (Кърджали) 
“Берое” (Стара Загора) - “Ботев” (Враца)
“Ботев” (Пловдив) - “Хебър” (Пазарджик)
“Септември” (София) - “Лудогорец” (Разград)
“Локомотив” (Пловдив) - “Пирин” (Благоевград)
ЦСКА 1948 (София) - “Левски” (София)
“Спартак” (Варна) - “Славия” (София)

"Левски" и ЦСКА-София ще се срещнат за първи път през новия сезон в 11-ия кръг. Пловдивското дерби пък е насрочено за деветия кръг, като домакин е "Локомотив".

Шампионът "Лудогорец" започва срещу "Септември" в София, след което приема "Локомотив" (Пловдив) и гостува на ЦСКА 1948. След това разградчани са домакини на новака "Спартак" (Варна) и гостуват на "Славия", а в шестия кръг идва и мач с "Левски" на "Хювефарма арена".

След старта срещу ЦСКА 1948 "сините" играят на "Герена" с новака "Спартак" (Варна), следва гостуване на ст. "Александър Шаламанов" срещу "Славия". Преди да срещне "Лудогорец", "Левски" играе още срещу "Черно море" във Варна и с "Пирин" в столицата. 

Саша Илич ще дебютира с ЦСКА-София срещу "Арда" на "Армията", а във втория кръг ще гостува на "Локомотив" (София). След това "червените" имат две поредни домакинства срещу "Черно море" и "Берое", а в петия кръг срещат "Ботев" в "Коматево". За ЦСКА-София най-тежко става във втората половина на първия полусезон, тъй като вицешампионите гостуват на "Левски" в 11-ия кръг, приемат "Пирин" в 12-ия и в 13-ия имат визита на "Лудогорец".

Четвъртият европейски участник "Ботев" (Пловдив) започва у дома срещу новака "Хебър", след което гостува във Враца и приема "Арда". Преди двубоя с ЦСКА-София, "канарчетата" излизат срещу "Локомотив" в столицата.

Според схемата на новия шампионат, 16-те отбора ще играят всеки срещу всеки, след което предстоят т.нар. "плейофи". В първата шестица ще се играе по веднъж като в изминалия сезон, във втората четворка срещите са по две за определяне на претендент за Лигата на конференциите, а в последната шестица отново ще има по един двубой за спасение от изпадане.

Два отбора ще отиват директно във Втора лига, а 14-ият ще играе бараж за оставане с третия от долната дивизия.