Националният отбор по футбол разполага вече и с психолог, който влезе в щаба на Ясен Петров. Това стана дни преди днешния мач със Северна Македония - първо от Лигата на нациите. Двубоят е с начален час 19:00 и ще се играе на ст. "Хювефарма арена" в Разград.

Във вторник и сряда д-р Иван Иванов проведе разговори с всички футболисти, които са на лагер. И вече е предоставил резултати от беседите си на Ясен Петров - заради вече проведения разбор преди срещата.

В неделя е второто поредно домакинство на "лъвовете" в група С4 - този път срещу Грузия, след което следват визити на Гибралтар и в Тбилиси.

Според сайта sportmedia.mk, цитиран от БТА, футболистите на селекционера Благоя Милевски ще си разделят 500 хиляди евро, ако спечелят групата. Премията се полага само за 1-о място, уточнява изданието, като като Футболната федерация очаква около 1,5 милиона евро от УЕФА.

Шефовете на македонския футбол също така са взели решение да дадат премии на играчите, които са били част от историческия мач от баражите за Мондиал 2022 с Италия тази пролет - по 10 000 евро.

Северна Македония победи европейските шампиони с 1:0 с гол на Александър Трайковски, но това не промени нищо, тъй като в следващия етап Португалия елиминира съседите ни с 2:0 и си гарантира място в Катар.

А най-вероятно Филип Кръстев ще замени Кристиян Малинов в титулярния състав на България. Дефанзивният халф Малинов, който играе в белгийския "Льовен", има болежки и селекционерът Ясен Петров е преценил да даде шанс за изява в стартовите 11 на Кръстев, който направи много силен пролетен полусезон с "Левски".

Заради здравословни проблеми от двубоя отпадат Едисон Йорданов, Радослав Кирилов и Георги Йомов.