Димитър Бербатов зададе шест въпроса на Борислав Михайлов на страницата на платформата си "Р-Еволюцията е тук" във фейсбук по повод публикацията на Bird.bg отпреди два дни, че босът на БФС е имал среща със считания за световен бос на "черното тото" Дан Тан.

Това става на парти за посрещане на Нова година на 31 декември 2010 г., като има и снимка на двамата. Любопитно е, че седмици по-късно Михайлов подписва договор с фирма на Дан Тан - „Фути Интернешънъл Медия“ за организиране на мач.

Това е прословутият приятелски двубой България - Естония (2:2 с четири дузпи), игран в Анталия на 9 февруари 2011 г. ФИФА обяви мача за нагласен за този резултат, тъй като на него е била заложена огромна сума пари.

Резултатът бе анулиран, а разследването на централата не доведе до нищо, не и до уличаване на българи и (или) естонци. Хора от БФС тогава насочиха подозренията към съдията. Михайлов винаги е отричал симулативна игра на нашите национали в който и да било мач.

Българска връзка все пак има - бившият футболен функционер и шеф на "Беласица" (Петрич) Костадин Хаджииванов, известен като Коце Маца. Той е приближен на Дан Та, като според чуждестранни разследващи журналисти е негова "дясна ръка".

Ето както написа Бербатов (без съкращения и без редакторска намеса):

НЕЗАДАДЕНИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ЗА ВРЪЗКАТА С БОСА НА ЧЕРНОТО ТОТО ДАН ТАН

Господин Михайлов, как се чувствате като първия президент на футболна федерация, членка на ФИФА и УЕФА, документиран на снимка с определяния за бос на черното тото в целия свят Дан Тан? Каква оценка си поставяте за това постижение?

Как ще коментирате договора броени дни след срещата ви с Дан Тан - договор, който лично вие подписвате с контролирана от Дан Тан компания за мача на националния отбор на България срещу Естония (2:2 с четири дузпи), анулиран от ФИФА и официално обявен за организиран с цел печалба от спортни залагания?

Защо след анулирания от ФИФА мач България - Естония Footy Media International, казахте, че нямате представа кой и какво стои зад нея, при положение че дни по-рано сте били в Сингапур заедно с Костадин Хаджииванов и стоящия зад фирмата, с която подписвате, Дан Тан?

Защо договорът между БФС и Footy Media International, подписан от вас, е прикриван толкова години?

Като борец срещу манипулирането на мачове, съобщихте ли на ФИФА и УЕФА, че сте били на събиране с определяния за бос на черното тото в света Дан Тан и с Костадин Хаджииванов?

Как ще коментирате факта, че документираната на снимката сбирка е определяна като организирана от Дан Тан среща с европейските му сътрудници? И по-конкретно - разкритието на осъдения за уреждане на мачове сингапурец Уилсън Радж Перумал пред прокурори и описаното лично от него в книгата му: "Същата вечер Дан организира Новогодишна вечеря с европейските му сътрудници и семействата им.

Всички те летяха до Сингапур и бяха настанени в Shangri-La Hotel. Минах просто да им кажа "здрасти". Адмир и Дино беше там с друг член на синдиката, Коста от България... Коста имаше различен, уникален начин за свързване с отборите: докато аз се обръщах към играчи, треньори и съдии, той отиваше директно при президент на клуб или ПРЕЗИДЕНТ НА ФУТБОЛНА АСОЦИАЦИЯ"?