Рафаел Надал отново е полуфиналист на Откритото първенство на Франция по тенис след победа в поредна тенис класика с Новак Джокович - 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4).

Мачът продължи 4:12 часа, като завърши след 01 ч. след полунощ местно време. Рафа загуби от Ноле миналата години и ще опита да си върне трона, което би означавало титла №14 за него на “Ролан Гарос” и №22 в Шлема.

Негов съперник за попадане на финала ще е Александър Зверев.

Струваше си късното будуване във вторник - Надал и Джокович, двама от най-големите съперници в историята, оправдаха очакванията. 

Матадора имаше преимущество в началото, възползвайки се и от колебанията в играта на световния №1. Първите три сета имаха идентично начало - испанецът повеждаше с ранни пробиви. 

Той така поведе с 1:0, но във втората част Джокович направи страхотен обрат от 0:3, показвайки, че няма на позволи на Края да триумфира просто така.

Надал си върна контрола в третата, след като се върна на корта преобразен.

Четвъртият имаше различен сценарий. Жокера този път избегна брейк и на свой ред грабна подаването на своя опонент - 2:0. Не след дълго стана 3:0.

При 5:3 сърбинът имаше два сетбола на своя начален удар, но ги пропусна и не след дълго видя как Рафа намалява изоставането. 

Стигна се до тайбрек, в който рекордьорът по титли в Големия шлем доминираше от началото и победоносно вдигна ръце. Сблъсъкът ще се запомни с дълги геймове от по 10 минути и повече, в които двамата се надиграваха като шахматисти.

По-рано Зверев успя да пречупи младежкия устрем на Карлос Алкарас - 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7) за три часа игра. Четвъртфиналите в другата част на схемата противопоставят Холгер Руне (Дания) и Каспер Рууд (Норвегия), и Андрей Рубльов срещу Марин Чилич.