МВР пусна странно "уточнение", в което се оказва, че убитата Алена Щерк три пъти е подавала различни сигнали срещу бившия си приятел Виктор Спига.

В крайна сметка Спига я уби - вероятно призори в петък, и изхвърли трупа й край Батановци.

Вчера на съвместен брифинг на говорителката на Градска прокуратура Десислава Петрова, зам.градския прокурор Иво Илиев и Стойне Цветков - шеф на отдел "Разследване" на СДВР, категорично бе заявено, че тя не е подавала такива сигнали

В "уточнението" днес от СДВР обаче пише:

- На 02.02.2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена -  обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.

- На 11.02.2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия й приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаден заявителски материал, но тя не се е явила в РУ.

- На 11.04.2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият й приятел не е върнал в определения срок личния й автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.

"Няма подавани сигнали за домашно насилие - от нейна страна срещу него. Няма такива сигнали!", каза вчера буквално прокурор Десислава Петрова на журналистически въпрос.

А според полицая Цветков:

"Имало е пререкания. Имало е... как да кажа... изблици от негова страна. На ревност - така да го кажа."

Полицаят допълни вчера, че досега се били концентрирали върху разкриване на самото убийство и тепърва ще проверят.

Обобщението е, че три различни районни не са се задействали, за да се стигне до фаталната развръзка в нощта на четвъртък срещу петък.