Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков призна, че клубът не си плаща редовно дължимите вноски към НАП. Така е в "последно време", но въпреки това "сините" са получили документ данъчните да не правят спънки за лиценза. 

По думите на адвоката, той не е застрашен при гостуване в актуално студио "Дерби", в което коментира финансовото състояние на клуба, слуховете за голям инвеститор от чужбина, перспективите и т.н.

"Имаме споразумение до декември, към което се водят правни преговори, поясни Ивков за казуса "НАП". - В момента не сме изряден платец, не обслужваме дълга си, но държавата е добър стопанин и дава толеранс, защото вижда, че се работи. Ако посегне и фалира "Левски", ще е лош стопанин. Въпросът е каква е перспективата, какви са плановете. Нашето състояние се подобри, но още е трудно. Така ще е поне още година. Държавата няма да ни ликвидира, даде ни глътка въздух."

Ивков внесе яснота и за публикациите от страна на "Юнайтед груп", който е мажоритарен собственик на "Саутхемптън", а в Бъгария притежава "Нова телевизия" и цялата й медийна група.

"Има раздвижване на спонсори около "Левски", но ми се искаше да бъде още по-голямо. Една от следващите ми задачи ще бъде да развия маркетинговия отдел, каза юристът. - Мисля, че тук оценката ни е около четворка. Без добър маркетингов продукт е трудно да привлечеш спонсори. Вярно е, че дойдоха представители на компанията "Юнайтед груп". Те бяха на финала за Купата, но за момента няма нищо реално като оферта за акциите."

"Златен дъжд не знам дали е текъл в "Левски", но клубът дълго време не се управляваше спрямо пазарните принципи, бил е дотиран от собствениците и виждате докъде стигна. Тук е мястото на новия проект "Левски на левскарите", чрез който да се вкарат нови капитали в клуба. Не мога да кажа, че всичко е завършило, всички проблеми са изчистени и всички хора, които е трябвало да си тръгнат, са си тръгнали. Но това е процес, който продължава. Щастлив съм, че успяхме да се поизправим, но вече не е време за празници. Не съм лъгал, но съм премълчавал някои истини през последните 6-7 месеца, в които ръководя клуба", добави Ивков.

Според него напоследък нямало дела срещу "Левски" за дължими пари - още един добър знак. И изтъкна заслугата на Станимир Стоилов, с който работят много добре за трансфери и заплати на футболисти, като треньорът бил дори още по-стриктен, когато дойдело реч за харчове. 

"Нямам опасения, че дружеството "Левски на левскарите" може да узурпира властта в Левски. Знам как се движи този проект от самото начало, който бе направен, за да даде реални параметри на любовта на хората към клуба. Кампанията "Левски е вечен" спаси лиценза. Тя започна като една инициатива, но стана перманентна.

Вече има една стабилност, която хората виждат. Те следят какво се пуска в магазина, следят и какво се пише в социалните мрежи. Можеше да сме развили още повече маркетингово "Левски". Има честност и прозрачност, но можеше да направим и много повече. Преди шест месеца си мечтаехме за пълен стадион. Сега вече сме длъжни да осребрим това. Най-големият ни таргет са привържениците", каза Ивков.

Той е на мнение, че реновиране на ст. "Георги Аспарухов" трябва да бъде приоритет номер 1 за ръководството. За тази цел Ивков призова и за помощ от държавата, която според него е изоставила "сините" в това отношение.

"Около стадион Георги Аспарухов няма нищо ново. Трябва да се намери стратегически инвеститор. Трябва задължително да се изгради козирка. Сектор "А" в сегашния си вид е калпава работа в големи мащаби. Говорили сме с държавата какви са нашите приоритети. Сектор "А" си има проект, който може да се използва, но в момента клубът не може да го финансира, защото няма тези средства.

Правим нещата едно по едно и не смея да гледам много далеч в бъдещето. Държавата задължително трябва да помогне с оглед на това колко хора посещават и ще посещават нашите мачове. Трябва да помогне на "Левски" и на другите клубове. На някои от тях вече помогна, но е странно, че на "Левски" не се помага", заяви той.

За момента клубът няма готовност да стартира втори отбор, който да се подвизава в Трета лига и в него да се обиграват юноши. Такава заявка бе направена наскоро, но стана ясно, че липсва финансова и организационна възможност.