Новото попълнение на "Левски" Ивелин Попов се разплака на първата си пресконференция след завръщането в клуба, чийто юноша е (и на "Септември"). Той напусна "Герена" като тийнейджър, отиде за кратко във "Фейенорд", а след това в "Литекс" и имаше дълга кариера в Русия, която приключи.

Бившият капитан на националния вече е "син" като свободен агент и ще подсили носителите на Купата през новия сезон, стартиращ в началото на юли. 

"Преди 17 години, когато си тръгнах, съм мислил по различен начин. Тогава съм искал да ми се даде по-бързо шанс. На тази възраст кръвта ти кипи, мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде, започна Попов. - Но "Левски" го е имало и без мен, ще го има вечно. Искам да помогна на отбора да се бори за купи, титли, участие в Европа. Като дете се възхищавах на футболистите, които сега са в съблекалнята на отбора като треньорско ръководство."

След което не сдържа емоциите и в очите му се видяха сълзи:

"Аз съм много зрял вече. 12 години съм играл в чужбина и това е като един лагер. Ставаш дисциплиниран като войник. Аз съм и родител, мъж, имам отговорности. Имам много близки и приятели, които ме поздравиха за завръщането ми в "Левски", получих стотици обаждания. Всички са щастливи от трансфера ми, цялото семейство - баща ми, жена ми. Не искам да плача, но..."

Той влезе в съблекалнята на "Левски" да поздрави отбора след спечеления финал срещу ЦСКА-София. Каза, че познава всички.

"Сменил съм много треньори в кариерата си. Станимир Стоилов е от тези, които съм научил най-много. Работил съм с него година и половина в "Литекс" и около година в националния отбор. Такъв е и Курбан Бердиев в "Рубин". Това са хора, които ти помагат за цял живот", рече ветеранът.

Според него "Левски" има потенциал за нещо повече през новия сезон. 

"Имах няколко оферти, но не съм се замислял дали да приема тази от "Левски". Знам, че финансовото състояние на клуба не е цветущо, но това въобще не е решаващо. Не сме обсъждали позицията ми на терена, защото аз съм играл в кариерата си на всички постове, без централен защитник. Обичам да играя в средата на терена, но някои треньори са преценявали, че съм по-полезен на друга позиция. Готов съм за Станимир Стоилов да направя повече, отколкото съм давал за други", обеща Попов.

Той каза, че е получил контузия в последния си мач за "Сочи", а отделно от това е имал стара травма. Така очаква да отсъства около 3-4 седмици, след което ще започне да тренира. В момента се лекува.

А може ли да се завърне в националния?

"През 2019 година се оттеглих от националния отбор, за да дам път на младите. След това ме потърси Георги Дерменджиев, но се контузих. Ясен Петров ми се обади да ми каже, че е хубаво да си бъдем полезни с каквото можем. Оттогава не сме се чували. Ако се налага, съм готов да помогна."

"Сега не са ме търсили други български отбори. Преди години "Лудогорец" имаше сериозна оферта. И по времето на Васил Божков ме търсиха от "Герена", като цифрите тогава бяха умопомрачителни. Но сега беше точният момент да се върна", завърши Ивелин Попов.