Властите във Франция са заловили трима заподозрени за терористичния атентат в Париж преди минути, съобщи британският "Гардиън". Това е съобщил говорител на парижката полиция.

Различни източници потвърдиха двама или трима атентатори, само двама обаче се виждат на двата видеоклипа. Информацията за трети, носил гранатомет, все още не е нито отречена, нито потвърдена.

Атентаторите вероятно са израстнали във Франция, тъй като според очевидци говорят идеален френски. Крещели са и на арабски.

Френската полиция е идентифицирала трима заподозрени за атентата. Това са трима мъже на възраст 18, 32 и 34 години, които имат френско гражданство. По данни на френските власти двамата по-възрастни мъже са братя и са идентифицирани като Саид и Шериф К. 18-годишният младеж се казва Хамид М. Специалните части провеждат акция в град Реймс, Североизточна Франция, където се предполага, че живеят тримата заподозрени. Според френските медии е отцепен райнонът в близост до сградата на Червения кръст и се извършват обиски, а над района летят хеликоптери. 

Един от предполагаемите нападатели, Шериф К., е известен на на полицията. Той е съден през 2005 г. за участие в канал за изпращане на джихадисти в Ирак, известен като "иракската веригата от 19-ти район на Париж". Осъден е на 3 години затвор. 

По-рано днес 12 бяха убити и повече от 10 са ранени, след като  няколко тежковъоръжени мъже нахлуха сутринта в редакцията на сатиричния в. "Шарли ебдо" в Париж и откриха огън с автоматично оръжие.