В неделя отекваше ехото на събитията от предните дни.

Председателят на КЕВР Станислав Тодоров обяви, че Комисията има готовност да въведе блок тарифи, т. е. до определена консумация на ток, парно и вода да се плаща една тарифа, а над тази консумация цената да е по-голяма.

 
От Брюксел дойде новината, че Европейската комисия предлага на България преходен период за спирането на вноса от петрол от Русия до юни или декември 2024  г. Такъв вариант удовлетворява София, твърдят дипломатически източници пред Клуб Z.
 
 
Във Варна планираното преместване днес на 200-250 украински бежанци на практика не се състоя - само петима поискаха да заминат за почивни бази във вътрешността на страната. 5000 за последното денонощие са напуснали България, немалка част се връщат и обратно в родината си. Ще излязат ли първоначалните сметки на българската държава?
 
 
След финала в Шампионската лига и съпътстващия го скандал със забавянето на началото му всички замесени се замерят с взаимни обвинения. Тепърва ще се разбира чия е най-голямата отговорност за неуредиците около организацията.
 
 
И едно уверение с относителна стойност - посланикът на Москва във Великобритания твърди, че Русия няма да прибегне до използването на ядрени оръжия.