Христо Стоичков потвърди участието си в Мача на мира, който ще се играе в Рим на 14 ноември и ще бъде в памет на Диего Марадона.

Камата ще е част от Отбора на света, където ще си партнира с футболисти като Лионел Меси, Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес и Чиро Ферара, а треньор ще им бъде Жозе Моуриньо.

На 10 октомври от 10:00 часа бе отдадена почит на най-известната десетка в историята на футбола, като в негова чест имаше десет видео обръщения. Отправиха ги дъщерите на бившия аржентински футболист Далма и Джанина, синът му Диего Джуниър, Меси, Буфон, Иван Ракитич, Роналдиньо, Моуриньо, Анхел Ди Мария, Дани Алвеш, Пепе Рейна, Луис Суарес и Макси Родригес.

Марадона почина на 25 ноември 2020 г. от сърдечна недостатъчност след прекарана операция на главата. В родината му върви процес срещу лекари и други медицински лица за убийство по непредпазливост. 

Това е третото издание на Мача на мира, който се провежда под патронажа на папа Франциск. На първия мач, който бе през 2016 г., Марадона бе капитан на Отбора на света.

Билетите за мача на Олимпийския стадион в Рим ще струват между 5 и 15 евро, като всички приходи ще бъдат предоставени на Движението "Сколас", наело се да въведе повече технологии, изкуство и спорт, за да помогне на образованието и интеграцията на всички общности.