На 11 октомври Русия поднови бомбардировките над много региони на Украйна. 

Говорителят на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат обяви, че сутринта са били свалени най-малко четири руски ракети.

"От 7 сутринта имаше изстрелвания на ракети. Най-малко четири ракети бяха изстреляни от стратегическата авиация и имаме информация, че към момента четири ракети вече са унищожени", каза той, цитиран от НВ.

Игнат добави, че украинските войски са използвали авиация, зенитно-ракетни войски и ПВО, за да унищожат ракетите. Руснаците все пак се успели да поразят цели в редица Киевска, Лвовска, Запорожка, Николаевска, Винишка и Одеска области.

Властите в Киев предупредиха за опасност от още нападения в цялата страна.

"Не напускайте укритията си. Не игнорирайте сирените за въздушна тревога", се казва в съобщение, разпространено в "Телеграм“.

Кметът на Лвов Андрей Садовий написа в "Телеграм", че в града се чуват взривове и има прекъсвания на тока. В туитър той посочи, че 30 процента от Лвов е останал без електроснабдяване.

"Украинская правда" съобщи, че са нанесени поражения по два енергийни обекта в Лвов.

Посланикът на Украйна в ООН Сергей Кислица определи Русия като "терористична държава" по време на извънредно заседание на Общото събрание часове след руските ракетни нападения.

"Кървава следа остава след влизането на руската делегация на това общо събрание. Целенасоченото поразяване на цивилни обекти е военно престъпление. Русия за пореден път доказва, че е терористична държава, която трябва да бъде възпряна по най-категоричен начин", посочи Кислица, цитиран от БНР.

Заседанието беше свикано заради анексирането на четири украински региона от страна на Москва. Отхвърлено беше предложението на Москва за тайно гласуване на подготвяната осъдителна резолюция по въпроса. Руският представител Василий Небензя отправи обвинения в двойни стандарти.

Украйна не може да бъде сплашена с ракетни удари, увери президентът Володимир Зеленски:

"Защо бяха нанесени такива удари? Врагът иска да се страхува, да накара хората да бягат, но за нас  посоката е само една - напред, и показваме това на бойното поле".

Зеленски ще се включи днес в извънредната онлайн среща, на която американският президент Джо Байдън и останалите лидери на Г-7 ще обсъдят продължаването на подкрепата си за Украйна.