Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Режисьорът и председател на руския Съюз на кинематографистите Никита Михалков каза, че е врема за нова Евразийска филмова академия, която да раздава награди - аналог на американските "Оскар". Това беше част от негова реч на Евразийския икономически форум в столицата на Киргизстан - Бишкек, пише  govoritmoskva.ru.

Михалков е отявлен привърженик на Путин и сегашната политика на Москва, а форумът събира такива отявлени "демокрации" като Киргизстан, Казахстан, Беларус... (Таджикистан проявява интерес да участва в Съюза, б.р.).

„Главната статуетка ще бъда диамантена пеперуда. Но това трябва да бъде фестивал, за да е ясно, ще кажа – това ще бъде „Евразийски Оскар", в него ще участват филми, които ще съответстват на тези идеи, които формулираме заедно. Там няма да попаднат филми, които разрушават човешката същност“, заяви Михалков.

Изказването му бе в насока да има и "съответстваща премия" като уточни, че наградният фонд трябва да бъде между 3 и 5 милиона долара. Те ще се връчват във всяка от страните участнички.

В събитието "великодушно" може да участват не само държавите от Евразийския съюз – Русия, Казахстан, Армения, Киргизстан и Беларус, но и тези които „съответстват на идеологическите принципи“.

Михалков подчерта, че бъдещата евразийска филмова награда ще бъде учредена след консултации между държавните глави на държавите от ЕАИС.

Идеята разви и режисьорът Антон Мегердичев:

"Ако това ще работи, съм "за". Да бъде престижна (наградата), да бъде такава, че реално да влияе на кариерата на тези, които ще я получат - пожела си той. 

Те (лауреатите на наградата) трябва в крайна сметка да са първите новини на Яндекс", каза още Мегердичев, визирайки най-популярната руска търсачка - аналог на Гугъл.

Сайтът за култура "Площад Славейков" напомня, че по-рано руският певец Николай Басков и продуцентът Йосиф Пригожин предложиха да бъде създаден и руски аналог на „Евровизия“, в който да участват „приятелските страни, които в периода на разпространение на русофобията, останаха с Русия“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.