Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Освободеният преди два дни от поста председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов от днес е назначен за заместник-министър на икономиката и индустрията.

За роката съобщиха от ресорното ведомство, а заповедта е подписана от премиера Кирил Петков. 

Според информацията на сайта на министерството на икономиката, Маргаритов ще продължи да работи по темата за защита на потребителите, но повече подробности не се посочват. 

Маргаритов управляваше КЗП от 2015 година, когато бе назначен от втория кабинет на Бойко Борисов. В последните две години той работеше в условия на изтекъл мандат, но двете служебни правителства така и не се решиха да изберат негов заместник. 

Така Корнелия Нинова вече има двама заместници. Освен Маргаритов такъв е и Димитър Данчев. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.