Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е освободен от поста си и започва процедура по избирането на нов управленски екип. Заедно с него си тръгват и другите двама членове на екипа - Костантин Абаджиев и Константин Райков. 

Новината бе потвърдена лично от Маргаритов днес пред Нова:

"Тече процедура по освобождаването ми. Надявам се, че ще има приемственост  и колегите ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена".

Бившият вече шеф заяви, че не ставало дума за конфликт с министърката на икономиката Корнелия Нинова. 

Припомняме, че вчера Нинова нареди на КЗП и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да изготвят план за строг контрол с цел недопускане на спекула след влизането в сила на антикризисните мерки на правителството.

"Правителството отпуска и подпомага с 2 млрд. лева българската индустрия и българските домакинства. Трябва да гарантираме, че тези пари ще стигнат до своите адресати, това са фирмите и семействата и че по веригата на движението на тези средства няма да има търговци, спекуланти и посредници, които да натрупат свръхпечалби на гърба на хората", каза тя.

По информация на economic.bg новият шеф е Иван Френкев - областен управител на БСП в Смолян и общински съветник от левицата (това бе потвърдено после и от официално съобщение на МС - виж по-долу). За членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов

Димитър Маргаритов е с изтекъл мандат от поне 2 години. Иначе работи в комисията от 2015 година, назначен по време на втория мандат на ГЕРБ.

Ето и пълния текст на съобщението на МС:

Освободени са председателят и членовете на КЗП

Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков. 

Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите. Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов. 

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в гр. Смолян. 

Велина Николова-Великова е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. От ноември 2002 г. до момента работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия. 

Николай Мравов е магистър по икономика от Икономическия университет в гр. Варна. В периода 1994 г. – 2003 г. е два мандата общински съветник в Община Сливен, член е на Съвета на директорите на „Пътнически превози – Сливен“ ЕАД, заемал е и други ръководни позиции в различни търговски дружества. 

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.