Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Долната камара на полския парламент - Сеймът, прие предложен от президента Анджей Дуда изменен закон за Върховния съд, който премахва дисциплинарната камара, използвана от дясното правителство на страната за наказване на непокорни съдии и предизвикала вълна от критики към Варшава от страна на Брюксел, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Полското правителство очаква премахването на породилата полемика дисциплинарна камара да сложи край на споровете му с Европейския съюз и да проправи пътя за споразумение, което да накара Брюксел да деблокира милиарди евро замразени средства от фонда за възстановяване за Полша.

В подкрепа на променения закон гласуваха 231 депутати, "против" - 208, а 13 депутати се въздържаха. Управляващата коалиция подкрепи мерките, а опозицията гласува против, твърдейки, че промените са до голяма степен козметични.

Полският премиер Матеуш Моравецки каза пред Сейма преди гласуването, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се очаква да подпише споразумението за европейските средства на 2 юни във Варшава.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.