Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийският районен съд като първа инстанция бе категоричен, че Георги Енев - погребалният агент, който не изпълнявал обещанието да кремира хора, а ги заравял, има опасност да извърши друго престъпление. Според магистратите има достатъчно доказателства срещу него и на този етап най-адекватната мярка би била задържане под стража. Пред съда Енев пожела да излезе на свобода и каза, че ще съдейства на разследването. 

Засега 51-годишният обвиняем обаче остава за постоянно в ареста, както искаше прокуратурата. Той може да обжалва пред Софийски градски съд.

Работното обвинение е за измама - че траурният агент поддържал у двама братя заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена. Това им е струвало 1000 лв. 

Според медии така той е заровил 7 тела на възрастни хора в гробището на с. Клисура край Банкя. Според прокуратурата обаче телата са били закопани в землището до гробищния парк. Засега по "схемата" полицията е открила 7 тела.

Пред Нова тв колеги на Енев от бизнеса са разказали, че той държал трупове с месеци наред в хадилните камери.

Ето и съобщението на прокуратурата:

По искане на Софийска районна прокуратура мъжът, обвинен за измама свързана с кремация, е задържан под стража.

Г.Е. е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от 09.01.2022 г. до 10.01.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият e възбудил и поддържал у двама мъже заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена, а трупът бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си действия обвиняемият причинил имотна вреда на Й.Б. и М.Б. в размер на 1000 лева, които те платили за кремация на баща им.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Г.Е. бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор до 72 часа.

Днес, 26.05.2022 г., в Софийски районен съд бе внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Е. Състав на съда се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и го задържа под стража.

Разследването по случая продължава.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.