Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сдружения на мотористите имат днес среща с транспортния министър Николай Събев, с когото да обсъдят исканията си.

Както е известно, някои рокерски клубове също се оказаха дейни участници - заедно с превозвачите и пр., във всевъзможните протести срещу правителството. Подобна среща те вече имаха с МВР, където министър Бойко Рашков да се разбере, че едва ли ще клекне пред исканията им. Той дори иронично каза, че ние не ги виждаме, защото прелитат покрай нас... 

Какво искат

Мотористите искат промени в Закона за движение по пътищата, които да им осигурят по-безопасно - според тях - движение. Те ги представиха на протест пред Народното събрание на 17 май.

Сред тя са хората на мотор да имат правото да се движат в бус лентите, да има допълнително обучение за управление на мотоциклет, ограничението на скоростта на магистрала да се завиши от 100 на 140 км/ч, а на скоростен път – от 80 на 90 км/ч, т.е. изравняване с тази на автомобилите.

С по-висока скорост се движим по-безопасно, каза тази сутрин пред бТВ Даниел Капсъзов.

По думите му предложените законови промени щели доведат до ред в движението и намаляване на жертвите и травматизма по пътищата.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.