Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Челси" вече е собственост на консорциума, начело на който е американският бизнесмен Тод Боули. Сделката на стойност 5,2 млрд. долара (4,25 млрд. паунда) получи одобрения от Висшата лига и правителството на Великобритания, така новите собственици са официализирани като такива, предаде Би Би Си.

До обявяване на клуба за продажба се стигна, след като британското правителство наложи санкции на Роман Абрамович, считан за един от най-приближените олигарси на Владимир Путин.

Той обяви в ранната пролет, че се разделя с "Челси", който по негово време от по-скоро среден клуб в Англия се превърна в световен гранд. Нататък целта на управляващите в Обединеното кралство бе да не получи парите. Сега 2,5 млрд. паунда ще отидат за благотворителност, а останалите до 4,25 млрд. са първоначална инвестиция в тима.

Банка разгледа офертите и одобри тази на Боули, който е съсобственик на бейзболния "Лос Анджелис Доджърс".

Негов партньор в начинанието отново е съдружникът му в "Доджърс" Марк Уолтър. В консорциума влизат още инвестиционната компания Clearlake Capital и швейцарският милиардер Ханс-Йорг Вайс. Още през март - дори преди Роман Абрамович официално да бе обявил продажбата, последният заяви пред медия в родината си, че е фаворит за "Челси", след като клубът му е бил предложен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.