Най-малко десет полицаи и двама запалянковци са били ранени при сблъсъци с нидерландски и италиански фенове в Тирана преди финала на Лигата на конференциите между "Рома" и "Фейенорд" тази вечер от 22 часа. 

Две отделни групи запалянковци са влезли в сблъсъци с полицията, докато се опитвали да се отправят едни срещу други, предаде БТА.

Нидерландци хвърляли пластмасови и стъклени бутилки и други предмети срещу униформените. Италианците пък използвали твърди предмети и бухалки срещу органите на реда.

Полицията съобщи, че за участие в насилието са задържани 48 италианци и 12 почитатели от "ниската земя".

Албанските власти са взели превантивни мерки, като запалянковците на „Фейенорд“ и „Рома“ са разделени в различни зони на разстояние от един километър помежду си.

В Тирана вече има към 100 хиляди фенове, въпреки че на двата отбора са дадени едва по 4 хиляди билета за мача. Капацитетът на националния стадион в албанската столица е 20 хиляди души.

Албания желае да превърне първото си домакинство на европейски клубен финал в празничен ден. Центърът на Тирана днес е свободен от автомобили, а денят е обявен за почивен.

Тимът на "Рома" е считан за фаворит, а Жозе Моуриньо може да спечели още един трофей - единственият, който не притежава в европейския клубен футбол. Тъй като е в най-новият турнир, стартирал миналата година. "Вълците" бяха в една група с ЦСКА-София.