Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Външните министри на Литна и Великобритания са обсъждали днес евентуален отговор на руската агресия срещу Украйна в Черно море, съобщи литовското външно министерство.

Британското правителство обмисля изпращането на бойни кораби в украински води, съобщи The Times. С цел - да бъде разбита руската блокада около пристанището в Одеса и да бъдат защитени товарните кораби, които пренасят пшеница от Украйна през Босфора.

Според литовския външен министър Габриелиус Ландсбергис тази задача може да бъде извършена от "коалиция на желаещите" , която да включва отделни държави от НАТО и държави, които се нуждаят от зърно, като Египет.

"Те могат да осигурят кораби или самолети в Черно море и да осигурят преминаването на корабите с пшеница, които трябва да напуснат пристанището в Одеса и да достигнат Босфора в Турция", обяснява той.

И макар да може да се наложи да се пратят военни кораби, това не означава непременно ескалация на конфликта, защото те няма да се включват във военни действия, а просто ще осигурят безопасен коридор. 

Целта е да се предотврати глобален глад, от какъвто са застрашени множество държави с по-бедна икономика или без свое производство на пшеница.

По всяка вероятност за тази операция ще се търси както съгласието на САЩ, така и това на Русия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.