Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През първите четири месеца на годината Китай е утроил инвестициите си в проекти за слънчева енергия, съобщава "Блумбърг", цитирана от БНР. Това е позволило на страната да инсталира рекорден брой нови мощности за производство на чиста енергия.

От януари до април инвестициите възлизат на 29 млрд. юана (4,3 млрд. долара), което е с 204% повече в сравнение със същия период на предходната година. За сравнение - през първите 11 месеца на миналата година в слънчева енергия са инвестирани 51,3 млрд. юана.

Китай бързо увеличава инвестициите в проекти за слънчева и вятърна енергия. Страната планира да изгради голяма и гъвкава мрежа, за да изпълни целите за намаляване на въглеродния диоксид до 2030 г. и дори да прекрати напълно отделянето му до 2060 г.

В същото време въглищата ще продължат да играят централна роля в енергийния микс на Китай. Пекин разшири плановете си за адаптиране на електроцентрали, използващи това гориво, като резерв за възобновяеми енергийни източници.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.