Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Въпреки падането на ДДС за хляба, това няма да намали цената му.

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян пред Нова тв в коментар за антикризисните мерки на кабинета, една от които е нулева ДДС ставка за хляба.

Според него мярката ще даде възможност на бизнеса да спечели малко повече или да покрие някои разходи.

"Производството и търговията с хляб в много голяма степен е в сивата зона и държавата много трудно успява да се пребори. Мярката има смисъл от гледна точка на изсветляване", заяви банкерът.

Според него обаче подобна мярка не може да остане прекалено дълго.

"В момента ние не сме в криза. Българската икономика расте, експортът расте, безработицата е ниска. Заплатите догонват икономическия успех, не обратното", смята Хампарцумян.  

Банкерът коментира още, че в момента не става въпрос само за криза след COVID и войната. "Дошло беше време веригите за доставка да се скъсяват, да се направят по-устойчиви", посочи той.

"Утре ще се взимат стратегически решения – къде ще бъдат разположени производствени мощности, важна инфраструктура. Ако нашата позиция е неустойчива, това означава, че други, които изглеждат по-устойчиви и мотивирани, да получат повече, отколкото ние", заяви още Левон Хампарцумян.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.